Nr. 1. LAW IS A BUYER’S MARKET door Jordan Furlong

Deze geweldige Summer read, “Law is a buyers’ marketdoor Jordan Furlong is zowel inspirerend als met humor geschreven. Het bevat een haarfijne weergave van huidige tijdsgeest in de advocatuur. ‘De crisis’, de explosieve technologische vernieuwing, de tsunami van veranderende wet en regelgeving, de fundamenteel veranderende klantvraag en het afbrokkelen van ooit zo statige positie van de advocatuur.

Elk hoofdstuk van dit boek bevat zoveel inzichten en feiten maar staat ook boordevol aanbevelingen en werkwijze, ervaringen uit het verandertrajecten. Het is zoveel en zo compact dat een reeks van artikelen in mijn ogen de beste methode is om al die afzonderlijke thema’s recht te doen. Daarom zullen de komende zomerweken een serie artikelen verschijnen over een thema uit het boek “Law is a buyer’s market”.

In het boek wordt de Amerikaanse, Canadese en Britse advocaten praktijk beschreven. De eerste vraag die zich dan meteen voordoet is:

Hoe relevant zijn deze Amerikaans, Canadees, Britse bevindingen voor de Nederlandse advocatuur? Herkennen Nederlandse advocaten zich wel in?

Ik vroeg het onlangs aan Furlong zelf, na zijn optreden tijdens Amsterdam L’expo 2017. Hij had de lachers op zijn hand gehad en er kwam veel knikkende hoofden als teken van herkenning uit de zaal, ondanks dat zowel pijnlijke als onvermijdelijke veranderingen werden aangekaart. Ik vroeg hem of Nederlandse advocaten, juristen en legal councils uit Nederland anders reageren dan de Britse, Amerikaanse of Canadese collega’s.

“Er zijn twee groepen” aldus Jordan Furlong, “Advocaten en legal councils die open staan voor de veranderingen. Het zijn degenen die nieuwsgierig en omgevingsensitief zijn naar wat er door hem en de andere strategische forecasters in advocatuur te vertellen hebben en dan zijn er nog: ‘de anderen’. De advocaten die het gevoel hebben dat de veranderingen aan hen voorbij zullen gaan en alles voor hen bij het oude blijft. Er lijkt geen tussengroep te bestaan aldus Jordan Furlong. Het is Ja of Nee en degenen die vandaag bij de L’expo aanwezig waren zijn al geïnteresseerd en bezig met verandering en staan open voor innovaties.”

Ik nodig je graag uit om mee te praten en discussiëren over de thema’s uit het boek en hoe we nu en in de toekomst een optimaal “klantgericht advocatenkantoor’ kunnen ontwikkelen, over de blinde vlekken, de voortrazende oorlogen in kantoren. Behalve de artikelen en reflecties zal ook een interview met Jordan onderdeel uit maken van de reeks. Er is nog ruimte voor inbreng en vragen, mail of bel me dan svp. Ik heb van het boek genoten, het inspirerend, confronterend en vol humor en ik wens je veel leesplezier en nieuwe inzichten toe. De eerste van de reeks volgt deze week en zal gaan over de “de dode hoek”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *